Het is een van de oudste marathons van de Benelux, al jaren georganiseerd op tweede Pinksterdag: de Ardennes Trophy. Maandag ging de overwinnaar daar naar Bas Peters. En omdat het zo’n mooie klassieker is, was de coureur van MijnBad/Liv-Giant daar extra blij mee.

,,In totaal moesten we 22 klimmen over”, vertelt Peters over zijn koers. “Daarbij bleef ik uiteindelijk met Sebastien Carabin over en met zijn tweeën moesten we sprinten voor de overwinning. Ik ben blij dat ik het uiteindelijk af kon maken.”

Vanaf de start in La Reid (Theux) ging de gaskraan aan kop van de koers open. Peters: ,,Vanaf de start zat ik meteen goed mee met een kopgroep. Deze viel na 25 kilometer op een steile klim uit elkaar. Daarna bleven we nog met vijf man over. Deze groep bleef vervolgens samen tot aan de voet van de laatste klim. Daar versnelde Sebastien Carabin en ik was de enige die met hem mee kon. Nadat ik de afgelopen twee jaar twee keer als tweede ben geëindigd, heb ik er nu alles aan gedaan om in zijn wiel te blijven tot in de finishstraat.”

Peters legde de 95km en 2500hm af in 4.04u. Met een tijd van 4.15u werd Max de Jong zevende. Teus Ruijter (4.20u) haalde met een negende plek ook nog de top tien. Bij de vrouwen waren er op de lange afstand podiumplekken voo Nicole Vernhout (5.41u) en Monique Zeldenrust (5.52u). Op de 65km haalde Mary Rose het podium met een derde plek.