De Nederlandse toppers die mee konden doen om een top-tien klassering in de UCI-categorie in de altijd zwaarbezette Alpentour Trophy ontbraken dit jaar. Toch boekten ons land mooie resultaten in de pittige Oostenrijkse meerdaagse in Schladming. Zo gingen Geerte Hoeke en Jeroen Daniels van Daniels Cycling Team Limburg met de zege aan de haal in de mix-duo categorie.

Het tweetal deed dat met overmacht door alle vier de etappes te winnen. Het Duitse duo Martin Feichtner en Denise Moderl (Craft and Friends) gaf meer dan anderhalf uur toe op Hoeke en Daniels.

Bij de elite-renners was de altijd vederlichte Brabantse klimmer Rob van der Werf de beste Nederlander met een knappe achttiende plek in het eindklassement. Hij gaf in totaal nog geen uur toe op de Colombiaanse winnaar Hector Leonardo Paez.

Verder was er nog een podiumplek voor Linja de Jonge (derde sportklasse vrouwen). Bij de veertigplussers werd Leander Hamelink door pech in de eerste etappe zesde in het eindklassement. Hij pakte wel nog een derde plek in de laatste afsluitende klimtijdrit.

Alle uitslagen Alpentour Trophy