Een grote hoeveelheid regenwater maakte van de bossen rondom La Roche-en-Ardennes zaterdag één grote modderpoel. Geen verrassing dat de man wiens achternaam voor de helft uit dat laatste woord bestaat zich daar weer de beste in toonde. Mathieu van der Poel bleef in de tweede etappe van de BeMC Hans Becking een paar minuten voor. Op vijf minuten achterstand werd Timo Kielich derde.

Door de vele regenval en de daaraan gekoppelde hoge waterstand van de Ourthe werd de etappe – die de rivier twee keer zou doorkruisen – ingekort van 96km naar 83km. Dat was er meer dan genoeg aan voor iedereen: het was vanaf begin tot einde een glibberpartij, met lage temperaturen.

Vlak voor de tweede verzorging (ongeveer halverwege) pakte Van der Poel op een technische afdaling een gaatje op de kopgroep en van daaruit reed hij solo naar de meet. De verrassend sterke Roel Verhoeven reed nog lang samen met Becking, maar viel – eenmaal gelost – nog net van het podium af.

Ook Tim Smeenge (zesde) en Bart Classens (negende) haalden de top tien.

Elite-vrouwen
Bij de vrouwen haalde Geerte Hoeke voor de derde dag op rij het podium. Na twee tweede plekken werd ze nu derde, achter etappewinnaar en nieuwe leiders Cemile Trommer en Ariane Lüthi. Hoeke staat tweede in het klassement en verdedigt in de laatste rit zondag een voorsprong van 1,5 minuut op Lüthi.

Alle uitslagen van de BeMC zijn hier te bekijken.