Vorige week stonden ze al gezamenlijk op de hoogste twee treden van het podium in de nationale openingsrace in Berlicum. Zondag waren Tim en Mick van Dijke ook de twee beste Nederlanders bij de start van de 3-Nations Cup in Solingen. De tweeling van Stappenbelt-Specialized verteren de overstap van de junioren naar de beloftes uitstekend en werden in het Duitse plaatsje derde (Tim) en vierde (Mick).

Van Dijk en Van Dijke waren daarmee de snelste beloftes in een mooi startveld van meer dan zestig coureurs. . Ze hoefden op het pittige rondje alleen de sterke Zwitser Martin Fanger en Duitser Markus Schulte-Lünzum voor zich te dulden. Frank Beemer (American Eagle/Manivelo) finishte als vijfde.

Elite-vrouwen
Bij de elite-vrouwen (die reden al op zaterdag) waren de eerste twee podiumplekken voor Duitsland: Kim Ames won voor Nina Benz. In de strijd voor de eerste Nederlandse in de uitslag was Lotte Koopmans (Scott-Goeman) op de derde plek Hannah van Boven (MijnBad) een paar minuten de baas. Marquerite de Neve werd derde.

Overige categorieën
In een juniorenveld van ook meer dan zestig mountainbikers waren het de Duitsers en Belgen die er met de ereplekken vandoor gingen. Kjell Roerbag (zevende) en Joren Poort waren op plek zeven en acht de enige Nederlanders in de top tien. Bij de junior-vrouwen won Larissa Hartog, door de Duitse Lina Dorscht en Sunny-Angelin Geschwender te kloppen. Lola Bakker en Fleur van der Peet werden vierde en vijfde.

Op zaterdag werden ook de races bij de amateurs en masters verreden. Arne Nuijs pakte daar een tweede plek bij de vijftigplussers, Mark Rongen werd in die klasse. Bij de amateurs (Fun A) wer Thom van Riessen derde.

Alle uitslagen van de 3-Nations Cup in Solingen zijn hier te bekijken