Anne Tauber is haar seizoen meer dan goed begonnen. De renster van CST-Sandd-Bafang schreef zondag de prestigieuze UCI-race in het Oostenrijkse Haiming op haar naam. Dat deed ze in stijl, met meer dan een minuut voorsprong op de Zwitserse nummer twee Sina Frei.

Tauber schreef de wedstrijd vorig jaar ook al op haar naam en dat deed ze toen op een vergelijkbare manier: ze reed al vroeg solo en hield dat tot het einde vol. “Omdat het mijn eerste race was, wist ik niet goed wat te verwachten”, zei Tauber. “Het was ook de eerste keer dat ik mijn fully van American Eagle reed. Dat was op dit parcours een groot voordeel. Ik ben hier echt heel blij mee.”

Ook Anne Terpstra reed sterk. Zij werd knap vierde, kort achter de Italiaanse nummer drie Martina Berta. Bij de mannen stonden geen Nederlanders aan de start. De zege ging daar na de Fransman Stephane Tempier, die zijn landgenoot Maxime Marotte klopte in de eindsprint.

Uitslagen Haiming 2019