Oranje boven in de Cape Epic tijdens de tijdrit (42km) van donderdag. Anna van der Breggen en Annika Langvad wonnen voor de vijfde keer in vijf dagen bij de elite-vrouwen. Datzelfde gold voor Bart Brentjens en Abraao Azevedo bij de Grand Masters. Daar kwam nog een derde etappezege bij: Maarten Tjallingii en Erik Dekker waren voor het eerst de beste bij de Masters.

Van der Breggen en Langvad kregen te maken met hun grootste tegenslag tot nu toe (een valpartij van Langvad, zonder erg), maar dat weerhield ze er niet van om hun voorsprong op Candice Lill en Adelheid Morath met nog eens bijna twee minuten te vergroten; de marge is inmiddels 25 minuten.

Elite-mannen
Bij de mannen stevent de Cape Epic, met de koninginnerit in het vooruitzicht, af op een spannend slot. Nino Schurter en Lars Forster wonnen voor de vierde keer in vijf dagen en verkleinden hun achterstand op geletruidragers Henrique Avancini en Manuel Fumic tot ruim een minuut. Erwin Bakker en David Nordemann leverden met een 25ste plek opnieuw een prima prestatie.

Masters 40+
Na meerdere tweede plekken en een mindere woensdag waren Maarten Tjallingii en Erik Dekker voor het eerst de sterkste en ook nog eens met een ruime voorsprong. Ze bleven in de tijdrit Ondrej Fojtik en José Silva meer dan drie minuten voor. Klassementsleiders Joaquim Rodrigues en José Hermida leverden meer dan vijf minuten van hun (ruime) voorsprong in.

Masters 50+
Bart Brentjens en Abraao Azevedo (CST-Sandd-Bafang) blijven oppermachtig bij de vijftigplussers. Ze wonnen de tijdrit met liefst tien minuten voorsprong op Andrew McLean en David de Lima. In het algemeen klassement is de marge van het tweetal inmiddels bijna vijftig minuten.