Ze wonnen voor de vierde keer in vier dagen. Maar de grootste bonus voor Anna van der Breggen en Annika Langvad was woensdag de tijdsmarge die ze opbouwden op hun naaste concurrenten. Het tweetal van Songo-Specialized heeft inmiddels al meer dan 23 minuten voorsprong op de nummers twee.

Dat zijn na de vierde etappe (107 km) niet meer Maja Wloszczowska en Ariane Luthi. Dat tweetal kreeg te kampen met pech, verloor meer dan twintig minuten en staat nu op een half uur derde. Ze werden ingehaald door Adelheid Morath en Candice Lill, de nieuwe achtervolgers van Van der Breggen en Langvad.

Elite-mannen
Ook bij de mannen verloren belangrijke kandidaten voor het eindpodium veel tijd door pech. Lars Forster en Nino Schurter, winnaars van de eerste drie etappes, hadden ook materiaalpech en raakten daardoor hun leiderstrui kwijt aan Henrique Avancini en Manuel Fumic, die de etappe op hun naam schreven. Schurter en Forster staan nu tweede op drie minuten achterstand, Simon Stiebjahn en Urs Huber zijn op ruim zeven minuten de nummers drie.

Beste Nederlanders waren opnieuw David Nordemann en Erwin Bakker, die voor de tweede dag op rij in de top twintig finishte: negentiende. Het gelegenheidsduo van CST-Sandd-Bafang staat nu twintigste in het algemeen klassement.

Masters 40
Erik Dekker en Maarten Tjallingii eindigde voor het eerst niet op het podium bij de Masters 40+. Ondanks hun zevende plek, staan de twee oud-wegrenners nog wel tweede in het algemeen klassement. Het verschil op José Hermida en Joaquim Rodrigues is echter al driekwartier.

Masters 50
Bij de vijftigplussers gaan Bart Brentjens en zijn Braziliaanse partner Abraao Azavedo nog steeds erg lekker. Zij wonnen voor de vierde dag op rij en hebben in het algemene klassement inmiddels een voorsprong van 37 minuten.