De aankondiging dat ze wegging bij MijnBad/Liv-Giant kwam al eerder, nu is ook bekend voor welke ploeg Sophie von Berswordt komende periode gaat rijden. De Nederlandse beloftekampioene stapt over naar het Zwitserse JB Brunex Felt Factory Team. 

Die ploeg is bekend van onder meer Thomas Litscher en Adelheid Morath, die beide het team overigens gaan verlaten. Brunex Felt pikte Von Berswordt op na haar uitstekende seizoen, waarin ze onder meer tiende werd op de EK en zesde op de WK. Ze is een van drie nieuwe aanwinsten, daarbij ook de Oostenrijkse Tamara Wiedmann en de Zwitserse Annika Liehner.

“Een jaar geleden was een team als dit voor mij onbereikbaar”, zegt de 22-jarige Von Berswordt, die volgend jaar de overstap maakt naar de elite-categorie. “Voor mij komt een droom uit. Ik kan me bij deze ploeg verder ontwikkelen, het is een grote stap voorwaarts.”