Een indrukwekkende prestatie van Ramses Bekkenk. De 42-jarige renner van KMC-Fruit to Go won vrijdag The Munga, de ‘zwaarste mountainbikerace ter wereld’. Bekkenk deed over de non-stop-race van 1074km (!) in Zuid-Afrika iets meer dan 50 uur (!!). Voor deze bizarre en beestachtig sterke prestatie nemen we ons petje af.

Bekkenk was met overmacht de sterkste. Zijn naaste belager Heinrich Visser lag ten tijde van de finish van de Nederlander meer dan 40 kilometer achter, nummer drie Chris van Zyl zelfs bijna 70 kilometer. De tijd van Bekkenk was tevens goed voor een verbetering van het parcoursrecord met liefst 8 uur.

“Ik heb enorm naar deze wedstrijd die net als Drenthe 200 een ‘semi-unsupported’ race is uitgekeken”, zei Bekkenk. “Even leek ziekte vlak voor het NK marathon roet in het eten te gooien maar gelukkig was ik toch op tijd hersteld om me goed op deze wedstrijd voor te bereiden voor zover dat mogelijk is. Je wordt namelijk altijd met zaken als honger, kou, dorst en slaap geconfronteerd op momenten die je niet kunt plannen. Daarnaast lag ik al heel snel alleen aan de leiding waardoor je onderweg geen gezelschap hebt en dat maakt het mentaal ook erg zwaar. Gelukkig stond mijn moeder Jolien onderweg op veel posten voor de nodige morele ondersteuning. Voor mij een hele eer om deze race nu op mijn naam te hebben staan.”