Jeroen van Eck is vrijdag op de WK MTB Eliminator in het Chinese Chengdu vierde geworden. De Nederlandse wereldbekerwinnaar moest zijn meerdere erkennen in drie Fransozen. Het goud was voor Titouan Perrin Ganier, het zilver voor Hugo Briatta en het brons voor Lorenzo Serres.

Het WK kende maar een klein startveld met in totaal slechts elf deelnemers. Van Eck maakte in zijn kwalificatierun een aantal fouten, maar plaatste zich met een vijfde plek toch voor bij de beste acht coureurs die de halve finales gingen rijden. De coureur uit Leuth werd in die halve finale tweede en plaatste zich zo voor de finale.

In de finale had Van Eck het nadeel van de buitenste startbaan. Hij kwam daardoor als derde door de eerste bocht. Hij kon vervolgens nergens een inhaalactie plaatsen en in de laatste 200 meter bleken de Franse concurrentie sterker.

Bij de vrouwen was het goud voor Coline Clauzure, voor Iryana Popova en Marioin Fromberger.