Thijs Zonneveld heeft voor het tweede jaar op rij Hoek van Holland-Den Helder gewonnen en is de daarmee de eerste leider in de KNWU-Topcompetitie. De coureur van Theo Schilder bleef in ‘s werelds langste strandrace (135km) Jasper Ockeloen en Rick van Breda voor. Bij de vrouwen was de overwinning en de leiderstrui voor Riejanne Markus. 

Van Breda was tijdens deze editie – voor het eerst georganiseerd door Exventure – misschien wel de meest actieve renner, maar zijn mindere techniek brak hem uiteindelijk op.  Zonneveld boekte voor de neutralisatie bij IJmuiden (waar het peloton met de pont het kanaal over moest) al tijdswinst door een ontsnapping met Van Breda, Ramses Bekkenk en Jordy Buskermolen. Uiteindelijk hield hij het beste stand tegen Jasper Ockeloen, die de opgelopen achterstand van anderhalve minuut in het tweede deel nog verkleinde tot 20 seconden.

Markus won met ruime voorsprong op Rozanne Slik en Willemiek Meinders. Basislid Mirjam de Bruin reed de tweede tijd.

Alle uitslagen Hoek van Holland-Den Helder