Na zeven lastige etappes is de Brasil Ride een prooi geworden voor Henrique Avancini en Manuel Fumic. De Nederlander Hans Becking finishte met zijn Portugese partner Tiago Ferreira op ruim vijf minuten achterstand van het Cannondale-duo als tweede. Alexei Medvedev en Francesco Failli gaven al meer dan een kwartier toe.

In de laatste etappe van 43 kilometer deden Becking en Ferreira er alles aan om het gat op de leiders nog te dichten, maar dat lukte niet. Achter Fumic en Avancini kwamen ze uiteindelijk als tweede binnen. “Het was een snelle wedstrijd”, zei Fumic. “Hans en Tiago probeerden het ontzettend vaak, terwijl we dat niet hadden verwacht. Een paar keer stonden we op het punt om te breken, maar we hebben niet opgegeven. Heel gaaf om zo’n race te winnen.”

Bij de Masters haalden Bart Brentjens en zijn Belgische partner Ignace Spruyt ondanks een veelbelovende start de finish niet. Alle uitslagen van de Brasil Ride zijn hier te vinden.