In het laatste weekeinde voor het WK Marathon zetten de renners van de Nederlandse selectie de puntjes op de i. Marc de Maar doet dat met vlogs vanuit de Vuelta, Hans Becking, Robbert de Nijs en Stijn Appel reden nog een wedstrijd om de klimbenen op scherp te zetten.

Voor Hans Becking verliep dat succesvol. De coureur van DMT won in Italië de Marathon Colli Albani. Na 72 kilometer, 2200 hoogtemeters en 3.12u koers hield hij Paolo Colonna 12 seconden achter zich. Leopoldo Rocchetti (wie kent hem niet) finishte vijf minuten later als derde.

De Nijs en Appel reden in het Zwitserse Alpnach de O-Tour, onderdeel van de UCI Marathonseries. Een belangrijke race voor De Nijs, die bovenaan staat in dat prestigieuze klassement. De Noord-Hollander is op dit moment echter niet in topvorm: hij werd zeventiende, een half uur achter winnaar Hansueli Stauffer. Of De Nijs de UCI-series zal winnen hangt af van het WK, dat komende zaterdag zal worden verreden in het Italiaanse Auronzo. Daar zijn dubbele punten te verdienen.

Appel reed in de O-tour de halve marathon. Dat ging naar behoren: Appel kon de kopgroep net niet volgen, maar werd wel vijfde, op twee minuten van het podium.