In vier jaar uitgegroeid tot een evenement van formaat, met lovende kritieken van de deelnemers: de 6 uur van ‘t Zand. Afgelopen zaterdag was het rond het recreatieterrein in Alphen weer volop koers voor solorijders, duo’s en grotere teams. Uiteindelijk legde de Belgen Vincent Meyvis en Michiel van Echelpoel (Beebikes) de meeste kilometers af.

Zij wonnen met 30 ronden (180km) in 6.08.54 vanzelfsprekend het klassement bij de duo’s. Ze reden daarbij een ronde meer dan The 4 Wheeled Beast en MTB Feel Free duo.

Ook indrukwekkend was de prestatie van Rob van der Werf, die bij solo’s liefst 28 ronden aflegde (168km). Hij kreeg het echter niet cadeau: Jack Wouters en Ton Damen finishten op respectievelijk vier en vijf minuten achterstand. Pure strijd dus! Snelste vrouw op het parcours was Myrna van Elst (43e van de in totaal 69 solorijders).

Bij de grotere ploegen waren er overwinningen voor Van Alphen Tweewielers (trio’s, 29 ronden) en De Kettingrekkers (teams, 30 ronden).