Tim Smeenge heeft zondag de Duitse Zierenberg marathon op zijn naam geschreven. Karen Brouwer, zijn teamgenote bij KMC-Fruit to Go, won de wedstrijd – een manche in de SforZ MTB Marathoncup – bij de vrouwen.  Bij de mannen finishte Gerben Mos (ook al KMC) als derde. 

Smeenge en Mos zaten vanaf het begin attent voor. Smeenge kon aanhaken bij een versnelling van de Duitser Julian Stumpf die voor Mos net iets te snel ging. “De eerste ronde was Stumpf erg sterk maar ik zag wel dat zijn tempo daarna wat terug viel. Halverwege de derde ronde ben ik op een steile klim bij hem weg gereden want ik wilde het niet op een sprint aan laten komen”, zei Smeenge.

Ook Mos wist zijn belagers van zich af te schudden en passeerde als derde de finish achter Stumpf maar als tweede in de categorie 30+.  Brouwer reed niet alleen naar de overwinning op de langste afstand maar kwam ook ruim als eerste door bij de middenafstand.

Op de lange afstand (84km) haalden ook Roel Kruijswijk (vijfde), Marcel Lommers (zevende) en ThijsHendrik-Bikesight-coureur Bart Classens (achtste) de top tien. Daarnaast was er nog een zege voor Mike van de Wouw bij de vijftigplussers en derde plekken voor Arjan Feenstra (40+) en de altijd gesoigneerde Maarten Janssen (30+).

Op de halve afstand (56km) was Edwin Geerdink oppermachtig. Hij bleef in de strijd om de zege nummer twee Max Feger liefst drie minuten voor. Ook Tom Hoekman (zevende) haalde de top tien.

Uitslag Zierenberg Marathon 2018