De negende en op één na laatste manche van de XLC 3 Nations Cup in Zoetermeer heeft afgelopen weekeinde elite-zeges opgeleverd voor Marc Bouwmeester en Hannah van Boven.

Bouwmeester groeit dit seizoen door en hij liet met een mooie solo Daan Soete, Sebastien Carabin, Erik Groen en Christopher Rothwell achter zich. Van Boven pakte de kopstart en klopte in de rest van de race onder meer Manon Bakker, Inge Roggeman, Didi de Vries en Kim Bodemann.

Uiteraard was er in Zoetermeer weer een vol raceweekende met op vrijdag de NK eliminator en op zaterdag en zondag alle xc-categorieën. De zeges in die races gingen naar Emma Eydt (junior-vrouwen), Lola Bakker (nieuweling-meisjes), Tim van Dijke (junioren), Daan Depuydt (nieuwelingen), Jef Bertels (30+), Gerrit Delfosse (40+), Marcel Boschker (50+) en Micki van Empel (amateurs).