Hij haalde  opnieuw het podium en verzekerde zich van de tweede plek in het eindklassement. Maar dat Mathieu van der Poel ‘slechts’ vierde werd in de afsluitende wereldbeker in het Franse La Bresse dat vond de renner van Corendon-Circus maar niks. ,,Ik ben teleurgesteld”, zei hij op de website van zijn team.

Van der Poel liet in de Vogezen weer zien wat hij in zijn mars heeft, maar voldoende om zijn vurige wens van een eerste wereldbekerzege in vervulling te laten gaan was dat niet. Dat had vooral te maken met materiaalpech en dat maakte de deceptie voor de Nederlander alleen maar groter. ,,Bij de start reed ik een veertje in mijn voorvork stuk, daardoor ging  mijn vering niet meer af. Dat zorgde ervoor dat ik veel krachten verloor. In de laatste ronde kreeg ik dan ook nog een leegloper. Dat zorgde ervoor dat ik in de afdaling met rotsen de controle verloor en viel.”

Van der Poel sloot in de derde ronde aan bij de sterk gestarte Nino Schurter en nam zelfs de kop over, maar dat kon hij niet volhouden.  Een demarrage kon niet door hem worden beantwoord, en ook de Italiaanse kampioen Gerhard Kerschbaumer kwam hem voorbij. De lekke band kostte hem vervolgens nog de derde plek, nadat hij werd gepasseerd door de Fransman Maxime Marotte.

Overige Nederlanders
Op de 49e plek werd Michiel van der Heijden de tweede Nederlander. Ook Erwin Bakker stond in La Bresse aan de start. De van een lange dopingschorsing teruggekeerde ‘oudgediende’ maakte vanaf de laatste plaats een mooie opmars, maar moest met twee lekke banden de strijd staken.