Met praktisch de hele nationale top aan de start, heeft de Ghost Veldslag om Norg dit jaar het beste deelnemersveld sinds het bestaan van de mountainbikewedstrijd.   

Met Gerben Mos, Marc de Maar (of is die als verslaggever in de Vuelta?), Tim Smeenge Thom Bonder en Robbert de Nijs, staan er vijf WK-deelnemers op de startlijst van de race in Norg, die aanstaande zaterdag (1 september) wordt verreden. Daarnaast strijden ook Jasper Ockeloen (nationaal kampioen 2017), Ramses Bekkenk, Anne-Mark van der Vlag en Erik Groen om de prijzen. Het lijstje outsiders is nog groter, met daarop onder meer Erik Dekker, Jeroen Boelen, Adriaan Botma en Onno Reijnhout. Met dit deelnemersveld is de vijfde editie van de Veldslag één van topniveau. 

Vrouwen
Bij de vrouwen zijn Daniëlle Meijering, Ingeborg Kreuze en Diana Boeser de kandidaten voor de winst. De winnaar van vorig jaar, Judith Visser, heeft zich op het laatste moment afgemeld voor de race.                                                                                                             

Record
De Ghost Veldslag om Norg heeft 1712 deelnemers; een record. Zo’n 300 daarvan rijden de wedstrijd, de rest doet mee aan de cyclosportieve tocht met tijdsregistratie. In 2017 deden 1400 mountainbikers mee.