Bondscoach Gerben de Knegt neemt 8 mountainbikers mee naar het WK, dat van woensdag 5 tot en met zondag 9 september in Lenzerheide wordt verreden. Vanzelfsprekend zijn Mathieu van der Poel en Anne Tauber kopman en kopvrouw van de Nederlandse delegatie. Michiel van der Heijden en Anne Terpstra (enkelblessure) ontbreken.

“In de breedte hebben we een hele mooie en sterke WK-selectie met zeker kansen op medailles”, geeft De Knegt aan. “We zullen als selectie bijna twee weken voor de wedstrijden aanwezig zijn, omdat het parcours op hoogte ligt en we zo voldoende tijd hebben om aan te passen aan deze omstandigheden.”

Van der Poel gaat voor een medaille, stelt de bondscoach.  ,,Na zijn mindere dag op het EK MTB in Glasgow heeft hij laten zien dat zijn vorm gewoon heel goed is met zijn verschillende overwinningen op de weg en zelfs een zilveren EK-medaille in de wegrit. Verder is het ook een parcours wat hem erg goed moet liggen. Bij de dames start Anne Terpstra helaas niet, omdat zij op het EK een infectie aan haar enkel opliep en daarvan nog steeds herstellende is. Wel hebben we met de andere Anne (Tauber) een renster die al een heel mooi seizoen, als eerste jaars elite dame, heeft gereden met meerdere podiumplekken in de afgelopen Wereldbekerwedstrijden. Ze is erg gemotiveerd om op haar eerste elite WK een mooi resultaat neer te zetten. De breuk in haar pink is inmiddels geheeld.”

“Met David Nordemann en Milan Vader hebben wij bij de U23 mannen twee renners die bewezen hebben allebei mee te kunnen doen voor het podium”, legt de bondscoach verder uit.  “Sophie von Berswordt zal aan de start staan bij de U23 vrouwen. Zij reed een sterk NK en EK en is aangehaakt bij de top 10 in haar categorie. Bij de junior mannen hebben we de tweeling Mick en Tim van Dijke, die beide internationaal al meerder keren op het podium hebben gestaan en al het hele seizoen toewerken naar dit WK. Mick heeft de laatste maanden gesukkeld met een aanhoudende knieblessure, maar is net op tijd weer hersteld.”

Elite mannen

Mathieu van der Poel

Elite vrouwen

Anne Tauber

U23 mannen

Milan Vader

David Nordemann

Marc Bouwmeester

U23 vrouwen

Sophie von Berswordt

Junior mannen

Tim van Dijke

Mick van Dijke