Het zijn de parcoursen waar hij nog steeds uitstekend uit de voeten kan. Bas Peters werd afgelopen weekeinde tweede in de Mountainbike van Vlaanderen. De ervaren coureur van Mijnbad/Liv-Giant werd ‘best of the rest’ achter een ontketende Belgische kampioen Wietse Bosmans.

De tweede editie van de driedaagse in het Belgische Oudenaarde bestond uit een ‘enduro-achtige’ proloog (36 kilometer met in totaal 11 kilometer in 3 delen getimed) en twee loodzware ritten van respectievelijk 126km (2100hm) en 103km (1700hm). Beide etappes gingen over twee ronden en kenmerkten zich door vele (klassieke) Vlaamse kuitenbijters en lastige vlakke stroken, waar de wind vrij spel had. Peters werd vijfde in de proloog, maar pakte vervolgens twee keer een tweede plek. Daarbij hield hij nummer drie Niels Derveaux telkens net achter zich.

Tijdens de MVV rijden de duo’s hun proloog samen, maar tijdens de etappe doet elke coureur één ronde. Bram Imming en Henk Verdonk (Imming Bikes-Agu) stonden na de proloog nog tweede achter de Belgische broers Wim en Bart Feyaerts, maar namen in een ijzersterke eerste etappe het heft in handen. In de tweede en laatste etappe zaten hun Belgische concurrenten ze lang op de hielen, maar de twee strandrace-specialisten hielden knap stand.

Verdonk op kop aan het begin van de tweede omloop van de laatste rit. Een van de Feyaerts-broers in het vierde wiel. Foto: Kiwhee Wielrennen

In het kleine veld van mix-duo’s was de zege voor Ron Mourik en Tanja Bastiaansen. De volledige uitslag van de Mountainbike van Vlaanderen is hier te bekijken. Later volgt nog een uitgebreid verslag ‘uit de koers’.