Hij eindigde op slechts een paar seconden van de mijlpaal van een derde plek maar dat mocht na afloop de pret niet drukken. Met een vierde plek in Monte-Saint-Anne zette David Nordemann zondag zijn beste prestatie ooit neer in een World Cup U23. Bij de elite-vrouwen deed ook Anne Tauber het uitstekend: zij werd vijfde.

Als vaker deelde Nordemann (CST-Sandd) zijn race weer uitstekend in. De coureur die de laatste tijd in races vaak tijd verloor met materiaalpech kwam na een ronde als tiende door maar vond gestaag zijn weg naar voren. In de laatste twee ronden was hij zelfs de snelste van het veld, maar dat was net niet genoeg om nummer drie Jose Ulloa Arevalo te achterhalen. Winnaar Alan Hatherly finishte anderhalve minuut voor Nordemann, Christopher Blevins werd tweede.

Elite-vrouwen
Ook Tauber reed een constante race, waarin ze een verbeten strijd uitvocht met Kate Courtney. De teamgenote van Nordemann bleef de Amerikaanse in de eindsprint nipt voor. Tauber – die vanwege de EK van dinsdag de vrijdagse shortrace oversloeg – hoefde verder alleen haar meerdere te erkennen in Jolanda Neff, Annika Langvad, Emily Batty en haar teamgenote Jana Belomoina.

Elite-mannen
Bij de elite-mannen, waar Mathieu van der Poel vanwege de EK-wielrennen ontbrak, won Mathias Flückiger zijn eerste wereldbeker ooit en ook dat gebeurde na een spannende strijd. Meerdere coureurs reden op kop, Nino Schurter verloor de aansluiting door een gebroken ketting. Gerhard Kerschbaumer en ook Anton Cooper vielen. Die laatste reed op dat moment alleen op kop met Fluckiger, die daardoor solo over de meet kwam. Kerschbaumer werd nog tweede ,Titouan Carod derde.

Michiel van der Heijden werd 42e en zijn teamgenoot Schurter 7e. Dat was voor de Zwitser voldoende voor de eindzege in de World Cup. De wereldbekercyclus eindigt over twee weken in het Franse La Bresse

Alle uitslagen World Cup MTB Canada 2018