D-day vandaag voor de Nederlandse mountainbikers op de Europese Kampioenschappen in Glasgow. Hoewel de NOS als altijd volop aandacht besteed aan onder andere baanwielrennen, komt onze prachtige sport er opnieuw bekaaid vanaf. En dat terwijl we met Anne Tauber en Mathieu van der Poel voldoende kans op eremetaal hebben.

Livestreams
Gelukkig zijn er onze buurlanden die (hopelijk) uitkomst bieden. Via Sporza.be en de ZDF zijn er livestreams van zowel de vrouwen (10.30 uur) als de mannen (15.30 uur) te zien. Deze zitten waarschijnlijk achter een geo-restrictie,  die is via Chrome waarschijnlijk wel te omzeilen met een app als Hola VPN. De beste livestream is echter die van de organisatie zelf, met Brits commentaar.

Televisie
Gelukkig wordt een en ander nog ‘gewoon’ op televisie uitgezonden. Of het allemaal live en volledig gebeurt is niet helemaal duidelijk, maar via ZDF en BBC 2 zijn waarschijnlijk de vrouwen te zien. De mannen komen waarschijnlijk ook in het live-programma van deze zenders voorbij, misschien ook wel op Sporza (de tv-gidsen geven geen duidelijk antwoord).  En dan is er, als het goed is en als je het in je zenderpakket hebt, ook nog Eurosport 2, waar beide races live worden uitgezonden.

Nederlandse deelnemers
Naast Van der Poel en Tauber zijn ook Michiel van der Heijden en Anne Terpstra door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd. Of Terpstra ook daadwerkelijk meedoet, is nog twijfelachtig: ze had afgelopen dagen last van de enkel die ze aan het begin van het seizoen heeft gebroken.