Hans Becking heeft voor de tweede keer op rij La Leyenda del Dorado op zijn naam geschreven. Won hij vorig jaar met de Belg Joris Massaer, nu was hij in de Colombiaanse zevendaagse de beste met zijn DMT-teamgenoot Tiago Ferreira. Wel had hij opnieuw veel te danken aan Massaer.

De Belg reed samen met José Dias als ‘support-team’ voor Ferreira en Becking en op die manier hielden ze de twee groene truidragers in een van de laatste etappes uit de brand. Een bout in het frame van Ferreira was afgebroken en die werd afgestaan door Dias. De Belg en de Portugees finishten overigens wel, als vijfde.

Ferreira en Becking reden een zeer constante wedstrijd; La Leyenda is geen eenvoudige meerdaagse. Zo moet er in één etappe bijna veertig kilometer aan één stuk worden geklommen, van 2000 naar 4000 (!) meter. De twee specialisten kregen het meeste tegenstand van het sterke duo van Canyon: Alban Lakata en Kristian Hynek. Dat tweetal verloor in de eerste etappe echter veel tijd vanwege pech en was daardoor kansloos voor de eindzege.