Hij wint de laatste tijd Nederlandse streetraces en marathons aan de lopende band. Thom Bonder vertrekt in topvorm naar de Transalp. De coureur van MijnBad-Liv/Giant was zaterdag de beste in de MTB Marathon Amerongse Berg. Zijn teamgenoot Roel Verhoeven, met wie Bonder over anderhalve week samen aan de start staat van de zware zevendaagse, werd in zijn wiel tweede. Daan Schouten finishte als derde. 

“Dat ik vier overwinningen pak in hetzelfde aantal weken is natuurlijk erg mooi”, sprak Bonder. “Ik heb de laatste tijd ook redelijk wat dingen gelaten om goed te zijn.”

Verhoeven en Bonder waren onderdeel van een kopgroep van aanvankelijk zes, die naarmate de drie ronden vorderde (in totaal 87 kilometer) langzaam kleiner werd. Het was Verhoeven die in de kopgroep het eerst aan de boom schudde. Bonder: “We waren nog met vier man over toen hij een versnelling plaatste op een klim en alleen wegreed. Ik bleef in het wiel van de andere twee en zag het gat snel groter worden. Ongeveer tien minuten later zag ik mijn kans schoon om zelf ook weg te rijden. Dat deed ik op een klim, waarna ik net na het ingaan van de derde ronde aansloot bij Roel.”

Bonder was erg blij met zijn overwinning. “Vooral omdat Roel en ik samen over de finish kwamen.  Het is mooi om te zien dat we qua niveau redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Bij mij persoonlijk lopen de trainingen lekker op het moment. Nu is het zaak om fris aan de TransAlp te beginnen.”

De MTB Marathon Amerongse Berg is onderdeel van SforZ MTB Marathoncup en van de Liv Ladies Cup. Daardoor stonden er op de 60 kilometer weer veel vrouwen aan de start. Daarvan was Esther van der Burg de beste, voor Iris van der Stelt en Karen Brouwer.

Uitslagen MTB Marathon Amerongse Berg 2018