Na zijn overwinning in Spaarnwoude was Milan Vader zondag opnieuw de sterkst in de XLC 3 Nations MTB Cup. In het Belgische Houffalize liet de Zeeuw de Duitser Markus Schulte-Lünzum en de Fransman Hugo Drechou achter zich.

Samen met zijn Habitat-ploeggenoten Kevin Panhuyzen en Frank Beemer legde Vader gelijk in de eerste ronde de zweep over het peloton. Na een ronde kwam de Habitattrein als 1, 2, en 3 lang start/finish.  Panhuyzen en Beemer werden vervolgens door pech teruggeslagen.

Vader bleef van pech bespaard en voelde dat de benen goed waren. “Ik heb even gekeken hoe de anderen waren en heb toen op twee ronden van het einde de kop overgenomen en het tempo verhoogd”, vertelde Vader. Dat bleek voldoende om zijn medevluchters af te schudden. “Ik heb daarom in de laatste ronde geen risico’s meer genomen.”

Net als Vader verkeert ook Anne Terpstra in prima vorm. De renster van Ghost, de afgelopen weken goed voor diverse podiumplekken in het buitenland, bleef Sophie von Berswordt een half minuutje voor. Perinne Clauzel finishte als derde.

In de overige categorieën gingen de overwinningen naar Sam Malfiet (amateurs), Ronny Geerts (50+), Damien Bynens (30+), Kurt Tempst (40+), Jarne Vandersteen (Nieuwelingen), Lars Hemmerling (junioren), Franziska Koch (junior-vrouwen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes).

De uitslagen van Houffalize zijn hier te bekijken.