Is hij op dit moment de beste marathonbiker van de wereld? Dat lijkt nog wat vroeg gezegd, maar Robbert de Nijs is in ieder geval de meest constante. De coureur van zijn eigen Intal-Torq mountainbiketeam werd dit weekeinde tweede in de UCI Marathonseries in het Tsjechische Holešov en verstevigde daarmee zijn leidende positie in de ‘marathonwereldbeker’. 

De Nijs vond in de loodzware race (ruim honderd kilometer met meer dan drieduizend hoogtemeters) een parcours dat hem zeker in het tweede deel op het lijf was geschreven, met een grote hoeveelheid korte, soms technische beklimmingen. De Noord-Hollander hield stand in de kopgroep die op een steile klim, ongeveer 25 kilometer voor de streep, werd gedecimeerd tot 4 man.

In de sprint liet De Nijs zich vervolgens verrassen en werd hij geklopt door de geblokte Tsjech Pavel Boudny, die er ‘sneaky’ tussenuit kneep in de laatste kilometer. Filip Adel werd derde, Marek Rauchfuss finishte als vierde. In dezelfde race werd Marc de Maar twaalfde.

Lees een volledig verslag van de race op de site van Robbert de Nijs zelf.