Ook al is de serie pas halverwege en zijn er nog wedstrijden te gaan, één kraakheldere conclusie getrokken worden: de opkomst bij de Ladies Cup van de bekende SforZ MTB Marathoncup is een groots succes. Liv, de ‘vrouwentak’ van fietsfabrikant Giant, gaat deze wedstrijdserie ondersteunen. Het doel is om zo nog meer vrouwen te interesseren. Liv wil graag dat zo veel mogelijk vrouwen genieten van de mountainbikesport.

De SforZ Sports MTB Marathoncup bestaat al jaren en is populair onder Nederlandse mountainbikers, ook bij vrouwen. De Ladies Cup, de naam zegt het eigenlijk al, is een klassement voor alleen vrouwen. In totaal zijn er vier wedstrijden, alle op Nederlandse bodem. Bij elke wedstrijd is er een apart startvak voor de vrouwelijke mountainbikers, die afzonderlijk van de mannen aan hun mountainbikeronde beginnen. De beste drie uitslagen tellen mee voor het eindklassement.

Er zijn dit seizoen zo’n negentig mountainbikende vrouwen die hieraan deelnemen en dat zijn er beduidend meer dan afgelopen jaren, toen er geen aparte kalender voor vrouwen was. De mogelijkheid om als team in te schrijven en de keuze voor enkel wedstrijden in Nederland hebben waarschijnlijk een belangrijke rol in de groeiende belangstelling gespeeld. Het is een mix van prestatiegerichte en recreatieve fietsers dat steeds naar de startlijn van de cupwedstrijden trekt.

Enthousiasme
Liv vindt het prachtig dat de animo toeneemt en heeft daarom besloten de Ladies Cup van deze wedstrijdserie en de deelnemers zelf te ondersteunen. Het doel van Liv is om het aantal deelneemsters van de Ladies Cup verder te vergroten. Binnenkort komen SforZ Sports MTB Marathoncup en Liv met meer informatie!