We kunnen het nu wel zeggen: Anne Terpstra is helemaal terug na haar enkelblessure. De voormalig Nederlands kampioene van Ghost kan namelijk terugkijken op een bijzonder weekeinde. Terpstra won zaterdag de ‘Grand Prix’ in het Oostenrijkse Windhaag (UCI.C1) en werd een dag later tweede in de Czech MTB Cup in Zadov (ook UCI.C1).

Terpstra, die in de voorbereiding op de start van het wereldbekerseizoen in Zuid-Afrika ongelukkig haar enkel brak, was zaterdag de beste van een klein, maar sterk veld. Ze bleef Isla Short, Janka Stevkova, Rebecca McConnel en Elisabeth Osl voor. Zondag hoefde ze alleen haar meerdere te erkennen in Jitka Skarnitzlova, Short werd daar derde.

In Tsjechië stonden meer Nederlanders aan de start: ook Marc Bouwmeester reed een bijzonder knappe wedstrijd.  Hij werd in een sterk veld achtste. De winst ging naar Jaroslav Kulhavy, voor Jan Skarnitzl en Ondrej Cink. Inderdaad, geen pannenkoeken.