Ze laat er de Giro Rosa zelfs voor schieten. Olympische wegkampioene Anna van der Breggen staat op 8 juli op haar mountainbike aan de start van de World Cup in Val di Sole. Dat meldt ze aan Cyclingnews

“Ik wil wat nieuws doen”, zegt Van der Breggen, “Ik rij al jaren hetzelfde wegprogramma en dat kost me soms wat motivatie. Ik heb het altijd al leuk gevonden om te mountainbiken tussen het wielrennen door. Ik had er alleen nooit echt een plan voor, en nu wel. Mountainbiken is zwaar, de wedstrijden zijn als tijdritten en veel lastiger. Ik heb nog nooit zoiets gedaan als een wereldbeker, maar dat maakt me enthousiast. Ik ben heel nieuwsgierig.”

Van der Breggens ploeg Dolmans accepteerde de keuze voor het mountainbiken, boven de Giro Rosa (die ze twee keer won). Ze weet niet goed welke verwachtingen ze van haar debuut moet hebben. “Ik heb niet de routine van de wereldtoppers. Mijn conditie is goed, maar ik heb niet de technische capaciteiten. Ik heb nog training en ervaring nodig. Vallen gaat makkelijk, dus ik moet ook voorzichtig doen. Val di Sole is wat dat betreft een goede World Cup om mee te beginnen. ”

In februari stond Van der Breggen al aan de start van de Cyprus Sunshine Cup. Toen liet ze al zien wat ze in haar mars had: ze schreef de meerdaagse op haar naam.