Twee weken na de eerste wereldbekerzege in zijn carrière én zijn eerste leiderstrui heeft Jeroen van Eck opnieuw knap gepresteerd in de World Cup Eliminator. In het Italiaanse Volterra werd de Nederlands kampioen derde. De coureur van zijn eigen VANECK-Racingteam raakte wel de leiderstrui kwijt aan de Franse winnaar Lorenzo Serres. Beiden hebben evenveel punten, maar het laatste resultaat is doorslaggevend. 

Van Eck haalde op het zware rondje in de straten van het oude stadscentrum zonder al te veel problemen de finale, waar hij naast Serres ook diens landgenoten Titouan Perrin-Garnier en Hugo Briatta trof. In de finale rukte hij op vanaf de vierde positie op naar de tweede plek. Door zich helemaal leeg te persen op de laatste beklimming hield hij die plek vast, maar in de vals platte strook richting de streep werd hij nog gepasseerd door Perrin-Garnier.

“In eerste instantie voelde deze derde plek als twee plekken lager”, zei Van Eck. “Maar nu ik eenmaal ben bijgekomen ben ik gewoon superblij met een nieuwe podiumplek.”