Ze is een veelbelovend talent in het veldrijden, maar blijkt ook op de mountainbike uit de voeten te kunnen. Ceylin del Carmen Alvarado reed zondag tijdens de NL Cup in Assen haar eerste mtb-race en dat deed ze niet onverdienstelijk. Wat heet: de 19-jarige Rotterdamse won bij haar debuut.

Dat ging overigens niet vanzelf. Alvarado had een matige start en moest zich eerst een weg naar voren werken. In de laatste ronden ‘ontplofte’ de koers en reed ze naar de zege bij de elite-vrouwen. Alvarado, teamgenote van Mathieu van der Poel, bleef daarbij Esther van der Burg en Monique Zeldenrust voor.

Bij de mannen boekte Thom Bonder (Mijnbad/Giant) een mooie thuiszege. Hij rekende af met de verrassend sterke eerstejaars belofte Marten Haitjema. Alleskunner Jasper Ockeloen kwam als derde over de meet.

Alvarado kwam overigens niet als allereerste over de meet: Larissa Hartog was eerder binnen en won daarmee knap haar wedstrijd bij de junior-vrouwen. De overige zeges waren voor Perry Wit (junioren), Lola Bakker (nieuweling-meisjes), Mika Bouman (nieuwelingen), Edwin Geerdink (amateurs), Edwin Arts (30+), Maikel Govaarts (40+) en Ronny Geerts (50+).

Uitslagen NL Cup Baggelhuizerplas Assen