Hij wilde ‘m per se winnen, op vaderdag, als eerbetoon aan zijn enkele jaren overleden vader Arjan. Dat lukte Gerben Mos tijdens de Bartje 200 in Drenthe. Na meer dan 7 uur koers en een ietwat tumultueus slot passeerde de renner van KMC-Fruit to Go vlak voor Anne Mark van der Vlag en teamgenoot Ramses Bekkenk in Ees als eerste de meet. “Heel mooi om deze thuiswedstrijd te kunnen winnen”, sprak een zichtbaar geëmotioneerde Mos na zijn zege.

Het zomerse broertje van de Drenthe200 kende ideale omstandigheden met een temperatuur van onder de 20 graden en een droge ondergrond om 200 kilometer te fietsen. Op de mountainbike route van Sleen viel zoals verwacht de eerste schifting in de kopgroep en Gerben Mos, Ramses Bekkenk en Bram Rood zaten knap mee namens KMC-Fruit to Go. De achtervolgende groep kwam na de eerste bevoorrading nog terug maar kort daarna reden vooraan de sterkste mannen opnieuw weg.

Mos en Bekkenk konden in het laatste deel van de wedstrijd niet meer op de steun van Rood rekenen die door een valpartij werd terug geslagen. Van der Vlag, Henk Bos en Adriaan Botma maakten op dat moment nog wel deel uit van de kopgroep. In de finale bleef van der Vlag met Mos en Bekkenk over en moest met Bekkenk in zijn wiel in de achtervolging op Mos die was weg gesprongen en zijn voorsprong tot aan de finish wist te behouden, ondanks dat de koplopers in de slotfase nog een stuk verkeerd reden.

Bij de vrouwen bleef Marianne Vlasveld in de strijd om de zege Marianne Vlasveld en Diana Boeser voor.

Video-reportage van de Bartje 200

Uitslag Bartje 200 2018