Hij liet dit seizoen al meerdere keren zien dat hij dat het vele dat hij in zijn mars had al weer flink had verbeterd. David Nordemann kon dat tot nu toe nog niet bekronen met een zege, tot zondag. Toen schreef de coureur van CST-Sandd de 3-Nations Cup in Wetter op zijn naam.

“Was echt een mooi parcours dat mij goed ligt”, keek Nordemann terug op zijn race. “Ik heb de eerste paar rondes in de kopgroep gereden, met nog 2 rondes te gaan reed ik alleen nog samen met Ben Zwiehoff. Ik merkte dat hij het wat moeilijker kreeg, toen ben ik gedemarreerd en de laatste 2 rondes solo gereden. In de laatste ronde zag ik dat er nog iemand vlak achter me reed maar ik wist niet of het een achterblijver was of dat dat de nummer 2 was. Toen ik zag dat hij  dichterbij kwam, nog heel diep gegaan om hem niet terug te laten komen.”

Achter Nordemann werd Wolfram Kurschat tweede en Kevin Panhuyzen derde. De zege bij de vrouwen ging naar Aniek van Alphen, voor Nina Kuderle en Hannah van Boven.

De uitslagen van de overige categorieën zijn hier te bekijken.