Hij zal het op de weg terug ongetwijfeld een aantal keren hebben moeten aanhoren. In de afsluitende klimtijdrit van de Alpentour Trophy was niet Robbert de Nijs, maar zijn trainingsmaat Stijn Appel de beste Nederlander. Hij finishte knap als 22e, De Nijs werd 24e.

In het eindklassement werd De Nijs 20e, Appel 25e en Gijs Dohmen – mede door een sterke klimtijdrit, 28e. De eindzege was na een spannend slot voor de Italiaan Tony Longo, vlak voor de Oostenrijker Daniel Geismayr en de Duitser Markus Kaufmann.

Adventure: eindzege Van der Stegen en Van der Heijden
Van de nieuwe kleding van Limburg Cycling Team heeft hij amper kunnen showen: Roel van der Stegen schreef samen met Maik van der Heijden met overmacht de Adventure-klasse (voor duo’s) op zijn naam. Ze wonnen alle vier de etappes met minuten voorsprong. Bij de mix-teams streden Geerte Hoeke en Jeroen Daniëls tot het einde voor de zege, maar zij werden tweede. Diana Ligthart en Michelle Zacht werden derde bij de vrouwen.

Uitslagen Alpentour Trophy