De vraag is nu nog: wat voor wattage-bazooka gaat hij zondag op de afsluitende klimtijdrit afschieten? Robbert de Nijs vindt namelijk zijn weg steeds beter naar voren in de Alpentour Trophy (UCI.S1). De boomlange leider in de UCI-Marathonseries worstelde in de eerste twee dagen met de lange beklimmingen van de Oostenrijkse vierdaagse, maar vond op dag drie zijn ritme. In de relatief korte rit (52km/2000hm) finishte De Nijs als dertiende.

Hij gaf daarbij 11 minuten toe op de Duitse winnaar Markus Kaufmann. Stijn Appel reed ook sterk: hij kwam als twintigste over de streep in het Planai-stadion in Schladming. De Nijs staat nu 21e in het klassement, Appel 25e.

Adventure
In de verschillende duo-klassementen blijven Roel van der Stegen en Maik van der Heijden (Cycling Team Limburg) het goed doen. Het tweetal won voor de derde keer op rij en staat een straatlengte voor in het klassement. Hun teamgenoten Geerte Hoeke en Jeroen Daniels boekten na twee tweede plaatsen hun eerste etappezege in de mix-categorie. Michelle Zacht en Diana Ligthart kwamen dicht bij de tweede plek, maar werden bij de vrouwen voor de derde dag op rij derde (van de drie).

Uitslag en klassement Alpentour Trophy 2018