Het ziet er naar uit dat er weer een mooie Nederlandse delegatie aan de start staat van het WK Marathon. Na onder meer Robbert de Nijs, Hans Becking, Stijn Appel, Marc de Maar en Tim Smeenge kwalificeerde zaterdag ook Bart Classens van ons eigen Team ThijsHendriks.nl – Bikesight zich voor de titelstrijd, in september in de Dolomieten.

Classens werd zestiende in Malevil Cup (100km/2200hm), een manche van de UCI Marathonseries in het Tsjechische Jablonne. De 25-jarige Lindenaar deed dat na een allesbehalve ideale voorbereiding en verre van perfecte wedstrijd. Classens, die afgelopen weken door drukte op het werk weinig aan trainen toe kwam en miste onder meer zijn start volledig. Desondanks reed hij op zijn pantoffels naar een tijd van iets boven de vier uur. Daarmee gaf hij maar 18 minuten toe op winnaar Kristian Hynek.

Ook Smeenge deed mee in Tsjechi√ę en hij reed lange tijd samen met Classens. Op de steile beklimmingen in de slotfase reed hij echter nog een paar minuten weg bij zijn vluchtgenoot; hij werd veertiende. Classens: “Steil en technisch bergop was ik gruwelijk aan het klooien”.

Uitslag UCI Marathonseries Malevil Cup 2018