Sinds amper een week fietsen de coureurs van Cycling Team Limburg (voorheen MTB Baarlo) rond in hun nieuwe, oranje-zwarte outfit. Een moment waar een van de kopmannen van de ploeg, Roel van der Stegen, naar had uitgekeken. Het gesoigneerde shirt kan hij echt na één dag in de Alpentour Trophy meteen in de kast laten liggen. De Limburger (21) schreef samen met Maik van der Heijden (Destil) de eerste etappe in de ‘Adventure-klasse’ op zijn naam en start morgen derhalve in de leiderstrui.

Het tweetal finishte de 70 kilometer en 3100 hoogtemeters in 3.50u en bleven daarmee een Oostenrijks-duo ruim tien minuten voor. Hun clubgenoten Geerte Hoeke en Jeroen Daniels bleef hetzelfde lot bespaard: zij werden tweede in de mix-klasse. Bij de vrouwenteams finishten Michelle Zacht en Diana Ligthart (9thWave Piranha’s) als derde (van drie teams).

UCI
De Alpentour Trophy is namelijk vooral een UCI-koers (S1) voor solo’s, met flink wat kleppers aan de start. De etappezege ging daar vandaag met overmacht naar de Italiaan Tony Longo, hij haalde het donderdag met bijna vier minuten voorsprong op Markus Kaufmann en Daniel Geismayr.

Als vaker dit seizoen was Robbert de Nijs in al dat geweld de beste Nederlander. Hij gaf echter wel bijna een half uur toe op de winnaars (3.42u) en finishte daarmee op de 25ste plek. Gijs Dohmen finishte kort daarachter als 28e, Stijn Appel werd 30ste.