Het is een rondje met bochtenwerk dat ze als veldrijders ongetwijfeld goed is bevallen. Crossers Kyle Agterberg en Joyce Vanderbeken wonnen zondag de NL Cup-manche in Heeswijk.

Agterberg rekende bij de elite-mannen af met – ook al een notoire veldrijder – Eddy van IJzendoorn. Mart Muskens (‘s winters ook op de crosser te vinden) werd derde. Randy de Beus van Team ThijsHendriks.nl-Bikesight haalde met een vierde plek het podium net niet. Hij kwam negen seconden te kort.

De Belgische Vanderbeken klopte Anniek van Alphen en Hannah van Boven.

Verder waren er in Heeswijk zeges voor Maikel Govaarts (40+), Jan Weevers (50+), Gody Jacobs (30+), Dieke van Wilgen (junior-vrouwen), Annemoon van Dienst (nieuweling-meisjes), Micki van Empel (amateurs), Twan van der Drift (nieuwelingen) en Mees Hendrikx (junioren).

Alle uitslagen NL Cup Heeswijk