De winst ging naar de Duitser Mathias Frohn en de tweede plek was voor de Belg Jan-Frederik Finoulst, maar voor de rest waren de meeste plekken in de top tien van de MTB Marathon in Arnsberg voor Nederlanders. De wedstrijd was dan ook een manche in de populaire SforZ MTB Marathoncup.

Marcel Lommers was van al die landgenoten de snelste. Hij legde de 95 kilometer – het was een rap rondje – af in minder dan 3,5 uur en gaf nog geen twee minuten toe op Frohn. Ook de altijd gesoigneerde Maarten Janssen (vierde), kersvers winkeleigenaar Bram Rood (vijfde),  Arjen Feenstra (zevende), vriend van de site Robin Overeem (achtste), good-old Mike van de Wouw (negende) en de altijd taaie Rob van Gestel (tiende) scoorden goed.  Daarnaast pakte Ramona Plett de zege bij de vrouwen.

Ook op de 65 kilometer was er nog Nederlands succes: daar werd Tom Hoekman derde, achter Klaus Reinisch en Lars Lindemann.

Uitslag MTB Marathon Arnsberg