Hij streed tot halverwege mee om de zege, maar gaat naar huis met helemaal niks. Na een World Cup is Mathieu van der Poel zijn leiderstrui in de wereldbeker al weer kwijt. De Nederlander gaf in Nove Mesto op na een valpartij. De winst in Tsjechië ging naar Nino Schurter, die een centimetersprint won van Anton Cooper.

In de derde van zes ronden kwam Van der Poel ongelukkig in aanraking met een boom. Het duurde door wat problemen met zijn schoenen lang voordat hij weer op de fiets zat en hij was vervolgens zijn tempo ook kwijt. Niet lang daarna gaf hij op, nog onbekend is of hij lichamelijk iets aan de valpartij heeft over gehouden. Hij leek wel pijn te hebben aan z’n pols (waar hij enkele weken geleden ook problemen mee had na een valpartij in La Rioja Bike Race)

Van der Poels tempo was tot dan toe hoog, want hij leek de enige die Schurter op het technische parcours een beetje kon volgen, al bleven de verschillen lang klein. Uiteindelijk kwam de Zwitserse wereldkampioen op kop te rijden met Maxime Marotte en Cooper.  In de laatste ronde voerde Schurter – de nieuwe leider in de wereldbeker – het tempo hoog op, hij kreeg Cooper mee en na een adembenemende sprint was de foto-finish nodig om de uitslag te bepalen.