De ene finishte iets minder dan vooraf verwacht, de ander een stuk beter. Anne Tauber werd zondag tiende in de World Cup in Nove Mesto, Anne Terpstra kwam als twaalfde binnen. De wedstrijd werd gewonnen door Annika Langvad, voor Jolanda Neff en Pauline Ferrand-Prevot.

Zowel Tauber als Terpstra reden qua rondetijden een vrij constante race. Tauber lag nog even zesde, maar kon dat in tegenstelling tot in Zuid-Afrika en Duitsland (waar ze derde werd) niet vasthouden. Terpstra keert terug van een blessure en gaf vooraf nog aan ‘niet helemaal klaar te zijn’ voor deze World Cup. Toch zat ze er vanaf de start goed bij en boekte ze een van haar beste resultaten in een wereldbeker.

Lotte Koopmans was op de 54ste plek de derde Nederlandse, nog net in dezelfde ronde als de winnares. Annemarie Worst werd 59e.

Volledige uitslag World Cup Albstadt