Mathieu van der Poel heeft geen extra blessure overgehouden aan  zijn valpartij van afgelopen zondag in de wereldbeker in Nove Mesto. De coureur van Corendon-Circus ging onhandig onderuit tegen een boom. Daarbij raakte Van der Poel opnieuw de hand en pols waar hij enkele weken geleden een schroef in had laten zetten na een valpartij in La Rioja Bike Race. 

Van der Poel kreeg maandag goed nieuws van de Belgische dokter Claes, meldt zijn manager Christoph Roodhooft aan de Belgische krant Het Nieuwsblad. “De schroef in zijn linkerhand hield stand.”

De Nederlander moest opgeven en verloor mede daardoor de leiderstrui in de wereldbeker, die hij vrijdag in de shortrace had veroverd. Hij had voor de valpartij al veel last van het polsgewricht, vanwege de vele wortels op het parcours van de Tsjechische World Cup. “Dat leidde tot die stomme val”, zei Roodhooft.

Van der Poel laat het mountainbiken wel voorlopig even links liggen. Hij rijdt van donderdag de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. Daarna rijdt hij onder meer Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem. Via een hoogtestage bereidt hij zich voor op de twee volgende manches in de World Cup. Die zijn in juli in Val di Sole en Vallnord.