Twee renners in de top twintig, waarvan één in de top tien. De U23-race van de mannen tijdens de World Cup in Albstadt is zaterdag prima verlopen voor Nederland.

Milan Vader bekroonde een sterke race in natte omstandigheden met een achtste plek, achter onder meer de Franse winnaar Joshua Dubau. Vader (Habitat) dreigde halverwege net buiten de top tien te vallen, maar knokte zich in de laatste ronde de top tien in.

Lekke band
David Nordemann (CST-Sandd) werd negentiende, maar daar had veel meer ingezeten als hij niet al vroeg in de ronde te kampen had gehad met een lekke band. Nordemann knokte zich dankzij twee top vijf rondetijden als slot van buiten de top veertig terug in de race. Marc Bouwmeester maakte ook een knappe opmars: van rond de zestigste positie reed hij nog naar de 32ste plek.

Uitslag World Cup Albstadt 2018