We hebben wel eens slechtere tijden gekend in het Nederlandse mountainbiken. In de World Cup in Albstadt hadden ‘we’ zondag zowel bij de mannen als de vrouwen iemand bij de top drie: Mathieu van der Poel en Anne Tauber eindigden allebei als derde.

Neff oppermachtig
Tauber stond daarmee voor de tweede wereldbeker op rij op de derde trede, ze klom daarmee achter winnares Jolanda Neff naar de tweede plek in de tussenstand. Op de Zwitserse stond in Zuid-Duitsland geen maat: ze won met meer dan twee minuten voorsprong op Yana Belomoina, die hier teamgenote bij het Nederlandse CST-Sandd enkele tellen voorbleef in de strijd om plek twee.

Van der Poel op kop
Als verwacht mengde bij de mannen Mathieu van der Poel zich in de strijd om de eindzege. De Nederlander van Corendon-Circus nam in de vierde ronde de leiding en zette onder meer favoriet Schurter op een kleine achtersand. Die kwamen echter terug en toen was de beurt aan de Zwitser, die demarreerde met de Fransman Stephane Tempier. Die demarrage kon Van der Poel (en ook de Fransman Maxime Marotte) niet beantwoorden. Uiteindelijk won Schurter met 16 seconden voorsprong op Tempier en 40 op Van der Poel.

Schurter leidt de dans voor onder meer Van der Poel. Foto: Red Bull Content Pool

Overige Nederlanders
Bij de mannen was Michiel van der Heijden op de 58ste plek de tweede Nederlander, Jasper Ockeloen haalde met een 95e plek nog net de top 100, net als Frank Beemer (97e). Thom Bonder werd als 115e geklasseerd.

Bij de vrouwen viel Anne Terpstra uit, en werd Annemarie Worst 39e en Lotte Koopmans 62e.