Als al vele jaren hiervoor heeft KMC-Fruit to Go zaterdag weer mooie resultaten geboekt in de Rocky Mountain Bike Marathon in Willingen. Bij de elite-mannen eindigden Ramses Bekkenk (achtste) en Gerben Mos (negende) in de top tien, terwijl Karen Brouwer tweede werd bij de vrouwen (wel op de ‘middelafstand’).

Op het iets ingekorte parcours (van 130 naar 115 kilometer) gaven Bekkenk en Mos ongeveer een half uur toe op de ongenaakbare winnaar, de Zwitser Urs Huber. Brouwer gaf op de 80 kilometer maar een paar minuutjes toe op winnares Cemile Trommer. Hielke Elferink eindigde met een vierde plek net buiten het podium.

Tim Smeenge – sinds kort zonder team – ging voor de lange afstand maar koos vanwege zware benen van de BEMC onderweg om te finishen op de ‘mitteldistanz’, iets dat in Willingen mogelijk is. Dat deed hij slim: hij kwam knap als eerste over de meet.

Alle uitslagen Willingen 2018