Een week na zijn mislukte EK heeft Robbert de Nijs een en ander rechtgezet.  De marathonbiker uit Warmenhuizen werd in Houffalize knap tweede in de Roc d’Ardennes. De Nijs blijft met zijn zege bovenin meedoen in de prestigieuze UCI Marathonseries, waarin hij voor de wedstrijd al vijfde stond.

De Noord-Hollander hoefde na 80 kilometer over zware Ardennenpaden slechts twee minuten toe te geven op winnaar Simon Stiebjahn. De niet helemaal fitte veelwinnaar Soren Nissen werd derde.

“Na m’n gedwongen opgave op het EK voelt dat een beetje als goud”, zei De Nijs, die na een sterk begin halverwege met Stiebjahn op kop kwam te zitten, maar de Duitser net niet kon volgen.

WK-eis
Naast De Nijs presteerden meerdere Nederlanders ijzersterk. Tim Smeenge werd zesde, Roel van der Stegen werd zevende, Bas Peters twaalfde, Stijn Appel veertiende en David van der Poel zeventiende. Zij voldeden daarmee aan de eis van de UCI voor het WK Marathon.

Portugal Tour
Een dag eerder was er in Houffalize, waar een volledig festival plaatsvond, nog een korte marathon. Die werd gewonnen door Hans Becking. De coureur van DMT liet de UCI-Marathonseries aan zich voorbij gaan omdat hij dinsdag alweer aan de start staat in de Portugal Tour MTB.

Volledige uitslagen Roc d’Ardennes