De SKS marathon over 100 kilometer schreef ze in 2015 en 2016 al eens op haar naam en dit weekend was Karen Brouwer wederom de sterkste in het Duitse Sundern.

Bij het ingaan van de tweede ronde werd ik ingehaald door Cemile Trommer maar het duurde maar even voor ik de koppositie weer overnam en een mooie voorsprong opbouwde. Die kwam goed van pas want tegen het einde was de tank leeg en hield ik nog slechts enkele minuten voorsprong over.’, aldus Brouwer, die Ramona Plett derde zag worden.

Voor een aantal mannelijke Nederlandse kanshebbers verliep de SKS Marathon een stuk minder fortuinlijk. Bart Classens reed samen met latere winnaar Christian Kreuchler voorop toen hij door een gebroken ventiel veel tijd verloor. Ook Roy Beukers raakte achterop met een lekke band. Hij werd nog achtste, maar werd daarmee niet de beste Nederlander. Die eer ging naar de Rik Wielink, met een vierde plaats. Barend Derriks finishte op plek negen, Classens – van Team ThijsHendriks-Bikesight – kwam nog als tiende binnen.

Volledige uitslagen SKS Marathon Sundern-Hagen