Ze had ongetwijfeld een grote kans gemaakt om haar zege in Haiming in Heubach een vergelijkbaar vervolg te geven. Die vlieger ging niet op voor Anne Tauber. De Nederlands kampioene van CST-Sandd liet de prestigieuze manche in de Bundesliga (UCI.HC) aan haar voorbijgaan vanwege een bewust rustmoment in haar programma.

Daarmee werd gisteren Annemarie Worst de beste Nederlandse in Heubach, met een elfde plek. Kort daarachter reden ook Sophie von Berswordt en Lotte Koopmans (vijftiende en zeventiende) een verdienstelijke wedstrijd. De zege ging naar Elisabeth Brandau, voor Maja Wloszczowska en Yana Belomoina.

Bij de elite-mannen (zege voor Nino Schurter) kwamen de Nederlanders niet in het spel voor: Michiel van der Heijden werd 31ste. Bij de belofte-mannen reed David Nordemann naar een prima zesde plek, ook Marc Bouwmeester reed goed. Hij werd tiende. Bij de junioren was Tim van Dijke met een zestiende plek de beste landgenoot, Ramona Carfora haalde bij de junior-vrouwen nog net de top twintig.

Uitslagen Bundesliga Heubach 2018