Het podium zat er niet in, maar Hans Becking en Robbert de Nijs leverden zondag meer dan degelijke prestaties in de UCI Marathonseries in het Franse Laissac. Becking finishte als tiende, De Nijs – die kort staat op de ranglijst van de prestigieuze wedstrijdserie – finishte als zeventiende. De 90 kilometer lange wedstrijd werd gewonnen door Tiago Ferreira. 

,,Een super zwaar parcours en mega sterk startveld maakten het tot het eind een spannende race”, zei De Nijs. ,,Ik kende halverwege de race en in de finale een slecht momentje, die laatste kostte me uiteindelijk de top 15. Dat mag echter de pret niet drukken, want hier kan ik op bouwen richting het EK over twee weken. Nog een paar verbeterpuntjes aanstippen en dan ben ik daar ook klaar voor.”

Becking sprak van een zeer goede eerste tachtig kilometer. ,,Maar in de laatste tien kilometer had ik een flinke en lange aanvaring met de man met de hamer”, zei hij. ,,Les geleerd en ik kijk uit naar het EK.”

Die Europese titelstrijd is op 22 april in het Italiaanse Spilimbergo.