De elite-renners lijken de wedstrijden van de 3-Nations Cup omcirkeld te hebben in hun agenda. Mooie deelnemersvelden – zeker bij de mannen – bij de opening van deze nieuwe wedstrijdserie, zondag in Beringen (UCI.C1). Daarvan waren Sabrina Enaux en Pierre de Froidmont de beste.

Enaux was oppermachtig en won op het uitdagende parcours op de bekende mijnterril met anderhalve minuut voorsprong op Lucie Urruty, en bijna vijf op Nina Benz. Achter Fabienne Schaus was Sophie von Berswordt op de vijfde plek de beste Nederlandse. Ook Lotte Koopmans (zesde) haalde de top tien.

In het sterke mannenveld klopte De Froidmont Jens Schuermans, ook met krap twee minuten voorsprong. Ruben Scheire en Ben Zwiehoff werden kort daarachter derde en vierde; David Nordemann op plek vijf de beste Nederland. Achter Thomas Griot en Joshua Dubau werd Milan Vader achtste.

Overige categorieën
In de jeugd-categorieën waren de zeges voor Clement Horny (junioren), Daan Depuydt (nieuwelingen), Franziska Koch (junior-vrouwen) en Puck Pieterse (nieuwelingen-meisjes). Waar ook de categorieën ook goed bezet waren, was dat in de amateur-categorieën niet het geval, waarschijnlijk door concurrentie van onder meer De Hel van Groesbeek. De overwinningen waren voor Sam Malfliet (amateurs), Michiel van Aelbroeck (30+), Kristof Houben (40+) en Ronny Geerts (50+).

Alle uitslagen 3-Nations Cup Beringen 2018